BLOG

V našem blogu vám přinášíme novinky z naší produkce a pozvánky na plánované gurmánské akce a další zajímavosti.

Řecká frittata, to je rychlé a nenáročné jídlo. A nejlepší je, že větší ingrediencí máte jistě doma. A dát si ho můžete jako snídani, oběd i večeři.

Jeden z tradičních řecký nápojů je prosycen chutí anýzu. Jedná se o apertiv Ouzo, kterému jsou připisovány až léčebné účinky. Ale jde hlavně o nápoj, který se dle Řeků hodí ke každému jídlu.

Dnes přinášíme snad nejtradičnější recept na osvěžující jogurtovou pochutinu pocházející z Řecka. V Řecku a Turecku se Tzaziki většinou podávají jako příloha, často také jako omáčka ke Gyrosu či Souvlaki, jinde se spíše servírují s chlebem jako samostatné jídlo. Vy ho můžete vyzkoušet jakkoliv budete mít chuť.

Řecko má na své vlajce modrou, jako je jeho moře i obloha, už při pohledu na ní se vám jistě vybaví typicky řecké obrázky bílých vesniček zalitých sluncem a překrásné modré moře. Jak vlajka vznikla a jaká je její symbolika? Vše si dnes vysvětlíme.

Tradiční zapékaný pokrm typický pro Řecko, ale i celý Balkán a Blízký východ. V těchto místech je to tak typické, jako třeba lasagně v Itálii. Jde o pokrm, který je vrstvený z mletého masa, lilku, rajčat a bešamelu, občas obohacený o brambory, stejně jako v našem receptu. Sníte ho raz dva, ale jeho příprava je o trochu náročnější. No možná...

Po představení nejznámějších řeckých jídel vás ještě provedeme světem řeckých sladkostí a dobrého pití. Říká vám něco Baklava, Chalva či jak chutná Retsina? Pojďme se na to dnes společně podívat.

Řekové si umějí užívat života a jejich kuchyně je tomu důkazem. Bylinky, zelenina, olivový olej, to je základ téměř všech lahodných pokrmů. Řecká kuchyně a stolování je součástí jejich kultury. Pokud se do Řecka vydáte, určitě navštivte místí taverny, čeká vás nezapomenutelné gurmánské potěšení.

Tohle léto bude báječné a může být zase plné řeckých delikates. Kde nás uvidíte tentokrát?

Tento víkend se na náplavce v Praze bude konat degustační festival malých českých pivovarů, a protože je k pivu vždy dobré něco zakousnout, najdete zde i náš stánek plný pochutin ze středomořské kuchyně.

 OLYMPIA DELIKATESY A VÍNA 2018
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky